Переповнені маршрутки та нелегальні поїздки до Києва: у Рівному «полюють» на водіїв-порушників

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

До кінця червня у Рівному триватиме акція «Перевізник 2020». Працівники патрульної поліції здійснюють профілактичні рейди та контролюють дотримання водіями карантинних вимог. Перших порушників викрили вже за перші два дні акції.

Правоохоронці склали 7 адмінматеріалів за порушення водіями карантинних заходів. Також склали дві постанови на перевізників, які випустили на лінію транспортні засоби, що не пройшли обов’язковий технічний контроль і які мають технічні несправності. Якщо вину доведуть – перевізникам доведеться сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Виконуючий обов’язки начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Рівного Костянтин Семенюк розповів, що водії пов’язують технічні несправності транспортних засобів з тривалим простоєм під час карантину.

Серед поширених порушень – діяльність нелегальних перевізників. На виїзді з міста поліцейські викрили водіїв, які перевозили пасажирів до Києва.

– Особлива увага звертається на нелегальні перевезення. А саме на маломісткі транспортні засоби з кількістю місць не більше 8 пасажирів. Водночас офіційні перевізники, які мають ліцензію і здійснюють офіційно перевезення, скаржаться на них, адже вони забирають їхній хліб, – говорить Костянтин Семенюк.

У Рівному найбільша увага патрульних прикута до міських маршруток та тролейбусів. Вчора правоохоронці викрили двох водіїв, які перевозили понаднормову кількість пасажирів. В одній з маршруток, у якій передбачено 17 сидячих місць, водій перевозив 26 пасажирів. 

У патрульній поліції розповіли, що від початку карантину громадяни самі телефонують до поліції та повідомляють про порушників. У перспективі профілактичні рейди проводитимуть не лише у Рівному та Рівненському районі, а й по всій області.

Перевірку здійснюють переважно у ранішній та вечірній час, коли є наплив людей на зупинках громадського транспорту. Саме тоді, кажуть правоохоронці, може бути встановлене перевищення кількості пасажирів.

Читайте також