Переселенка з Луганщини на Рівненщині проводить психологічну реабілітацію за допомогою коней

У Мирогощі, що на Дубенщині, переселенка з Лисичанська проводить психологічну реабілітацію за допомогою своїх коней. Сюди Оксана Абрамова переїхала, тікаючи від війни. 

Про це повідомляє Дубенська РДА. 

З 2010 року жінка в своєму місті займалася іпотерапією, але в 2014 році змушена була виїхати з рідного міста через військовий конфлікт. Через рік вона повернулася додому і активно почала впроваджувати не тільки іпотерапію, а й психологічне відновлення осіб, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні за допомогою коней. Спілкування з кіньми - це дуже дієвий метод емоційного відновлення.

Цього року через повномасштабне вторгнення росії Оксана знов була вимушена втікати від війни. За своїми кіньми вона приїхала на Дубенщину, а саме в Мирогощу, де на евакуаційній конюшні розмістилися її коні.

"Ми вже трохи адаптувалися на новому місці і коні теж. Місцеві жителі та на конюшні нас дуже гарно зустріли, допомогають нам почуватися, як вдома. Я знаю, що в Дубенському районі багато вимушених переселенців з різних областей України, які потребують психологічної допомоги. Крім того багато військовослужбовців і зрештою місцевих жителів, які переживають сильний стрес, тривогу, страх, сильне емоційне напруження. Тому готова допомогати їм і запрошую для емоційної стабілізації до нас на конюшню" - розповідає жінка.

За фахом Оксана - психолог, травмотерапевт, дефектолог, логопед. Спільно з гуманітарною організацією "Проліска" готує та реалізує проект за підтримки іноземних донорів по психосоціальній допомозі в Рівному і Рівненській області.

Вже наступного тижня на базі Мирогощанського іподрому для фахівців соціальної сфери з тергромад та працівників інклюзивно-ресурсних центрів району буде проведено семінар-тренінг, де буде можливість спробувати на собі вплив коней на емоційний стан людини.

 

Читайте також