Перевозив 9 оленів: молодика з Рівненщини судитимуть за жорстоке поводження з тваринами

Справу мешканця Рівненщини, що перевозив 9 оленів, один із яких загинув, скеровано до суду.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Дарницька окружна прокуратура м. Києва направила до суду обвинувальний акт за фактом жорстокого поводження з тваринами, що полягало в умисному порушенні правил транспортування оленів, яке призвело до загибелі однієї тварини, учиненому групою осіб (ч. 3 ст. 299 КК України).

За даними слідства, 3 квітня близько 22 години на блокпосту при в’їзді до Києва з Бориспільського шосе патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Рено Мастер» під керуванням 23-річного мешканця Рівненщини.

Під час огляду в кузові автомобіля виявили 9 парнокопитних плямистих оленів, один із яких уже був без ознак життя. Жодних документів і дозволу на перевезення водій не мав.

Досудове розслідування встановило, що водій домовився з іншою особою про перевезення тварин із Сумщини на ферму в Рівненську область. Автомобіль, у якому перевозили плямистих оленів, не відповідав спеціальним правилам транспортування тварин, затвердженим постановою уряду.

Наразі тварини зі столичного зоопарку, де вони перебували перший час, перевезені на Рівненщину й передані в мисливське господарство.

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проводив слідчий Дарницького управління поліції.

Читайте також: У молодика з Рівненщини в бусі виявили 9 плямистих оленів: одна тварина загинулаОлені, яких віз у бусі мешканець Рівненщини, відмовлялися від їжі та води.

Читайте також