Перейшов на бік окупантів: "Енергоатом" звільнив заступника головного інженера ЗАЕС

"Енергоатом" звільнив заступника головного інженера Запорізької АЕС за співпрацю з окупантами. 

Про це йдеться у зверненні президента НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна до своїх працівників. 

- Із сумом маю констатувати черговий удар під дих вітчизняній енергетиці загалом та Запорізькій атомній станції зокрема. Юрій Чернічук, заступник головного інженера ЗАЕС, який під час війни виконував його обов’язки, зрадив Україні та перейшов на бік ворога. Замість докладати всіх зусиль для якомога швидшого звільнення станції він вирішив допомагати російським окупантам легалізувати її злочинне захоплення і тепер підбурює до цього інших атомників, - йдеться у зверненні. 

Котін повідомив, що Чернічука уже звільнено з "Енергоатому", і  "рано чи пізно він за все відповідатиме перед законом та перед людьми". 

За його словами, російські окупанти дедалі більше тиснуть на проукраїнський персонал ЗАЕС, залякують і шантажують та навіть не пускають на робочі місця. 

Він закликав працівників нічого не підписувати з Росатомом та афілійованими з ним конторами. 

- Фейкова АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» завзято розповсюджує «інформацію», нібито тисячі українських атомників радо перейшли в Росатом і пишаються цим, адже перед ними відкрилися нові та світлі перспективи. Це цинічна брехня. Як і все, чим «годує» росія. І ця брехня спрямована передусім на те, щоб похитнути вашу віру в Україну, в її неминучу перемогу, а відтак схилити вас на бік окупантів.

Перехід в рашистську структуру зробить вас прямими посібниками агресора, а отже ворогами власних співвітчизників. Бо російські загарбники використовують ЗАЕС не як атомну станцію, а передусім як військову базу та засіб ядерного шантажу всього світу. Тож і персонал, який вони набирають для роботи під прапором рф, буде зобов'язаний підтримувати військову агресію проти України, - зазначає він. 

За його словами .росіянам "начхати на ядерну та радіаційну безпеку найбільшої в Європі атомної станції та її подальшу долю.І на долі працівників – також". 

Читайте також: Є ознаки, що росіяни можуть покинути ЗАЕС - президент Енергоатому

Читайте також