Перші ознаки проблем із зором: що варто знати та до кого звертатись?

Своєчасне лікування зору вкрай важливе, якщо мета - зберегти зір на багато років. Адже деякі захворювання протікають практично безсимптомно, або людина адаптується до незначних незручностей. Тим часом зорова система зазнає значної деформації, що призводить до втрати гостроти зору, а іноді навіть різкої сліпоти. Ось чому важливо знати і відслідковувати будь-які зміни в зоровому апараті та за потреби - завчасно звернутись до офтальмолога на сайті https://novyizir.ua/

Кілька перших ознак, що сигналізують: настав час записатися на прийом до лікаря:

Ознака 1. Якщо помічаєте, що об’єкти перед вами стають нечіткими, це може свідчити про зміну рефракції (наприклад, появу близорукості, якщо об’єкти розмиті на далекій відстані, або далекозорості - розмитість на близькі відстані, або ж астигматизм - об’єкти викривлені, нерівної форми).

Ознака 2. Поява мушок, ниток, блискавок перед очима може бути ознакою захворювання сітківки, що потребує термінової допомоги лікаря задля збереження зору - без належного лікування це призводить до розривів і відшарування сітківки.

Ознака 3. Відчуття тиску, болю може свідчити про підвищення внутрішньоочного тиску. Це може призвести до такого складного захворювання, як глаукома, яке без лікування неминуче призводить до сліпоти.

Ознака 4 Проблеми з нічним зором. Якщо зір у темряві стає менш чітким, це може бути раннім сигналом катаракти чи інших порушень. 

Ознака 5. Відчуття піску, стороннього тіла в очах, сльозотеча, почервоніння. З часом ці відчуття з’являються все частіше, завдаючи значного дискомфорту і знижуючи якість життя людини. Виникає це через синдром сухого ока (зменшення якості і кількості сліз у зв’язку з недостатнім кліпанням - мейбомієві залози, що відповідають за вироблення сліз перестають працювати). У мережі офтальмологічних центрів “Новий Зір” для лікування синдрому сухого ока застосовують апаратні методи IPL терапії або Jett Plazma, за допомогою яких залози прочищаються. Терапія складається з 3-4 сеансів. 

Більше порад лікарів про здоров`я зору на сайті Новий Зір

Виявили одну з ознак у себе чи рідних? Пам’ятайте, вчасне звернення до офтальмолога допоможе зберегти здоров’я очей, якість життя та уникнути втрати зору у майбутньому.