Перший пішов: на Рівненщині призначили першого голову РДА

Президент України Володимир Зеленський сьогодні видав розпорядження про призначення голови однієї з районних державних адміністрацій.

Йдеться про очільника Костопільської РДА. Ним став, як і очікувалося, Олександр Коваль. 

"Призначити КОВАЛЯ Олександра Сергійовича головою Костопільської районної державної адміністрації Рівненської області", - сказано у розпорядженні.

Зазначимо, що Костопільський став першим районо в області, де офіційно призначили голову РДА.

Олександру Ковалю - 32 роки. Досі він був першим заступником голови РДА, а після звільнення голови - виконувачем його обов'язків. Батько Олександра Коваля, Сергій Коваль, до слова, за часів президентства Віктора Януковича також керував Костопільською РДА, а з 2015 року він є депутатом Костопільської районної ради від «УКРОПу».

Олександр Коваль після закінчення Національного університету водного господарства та природокористування одразу прийшов на роботу в РДА: у 2015-2016 роках він керував костопільським управлінням Держгеокадастру, а навесні 2016-го став першим заступником голови РДА.

Він - одружений, проте у поданій декларації також згадує батьків і переважно вказує їхнє майно. У родини є квартира на 69 «квадратів» у Костополі, гараж, 12 соток землі в Іваничах, 8 соток — у Костополі, 15 — у Сосновому Березнівського району. З минулого року Олександр Коваль їздить на «BMW 530D» 2003 року випуску. Орієнтовна вартість такого б/у автомобіля сьогодні, згідно з інформацією автодилерів, - 10-12 тисяч доларів США.

Читайте також