Під час бійки вдарив чоловіка ножем у живіт: у Рівному судитимуть 16-річного хлопця

У Рівному судитимуть 16-річного хлопця за завдання тяжких тілесних ушкоджень 30-річному чоловікові.

Про це інформують у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Наразі юнак перебуває у ізоляторі тимчасового тримання.

Відомо, що 27 серпня на проспекті Генерала Безручка сталася бійка.

Поліцейські на місці події встановили, що попри комендантську годину дві різних компанії орієнтовно із семи осіб відпочивали у дворі житлових будинків. Між ними згодом виник словесний конфлікт, а потому бійка, під час якого неповнолітній завдав удар клинком розкладного ножа 30-річному рівнянину. 

Потерпілого госпіталізували до лікарні, де у нього діагностували проникаюче ножове поранення черевної стінки. Після проведеного оперативного втручання його життю нічого не загрожує. Крім того, до медзакладу доставили ще одного 30-річного жителя обласного центру, якого після надання допомоги відпустили.

Зі слів неповнолітнього, потерпілий накинувся на нього першим. Усі обставини події та скоєного злочину встановлюють слідчі Рівненського РУП у рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 121 КК України. За результатами огляду на стан сп’яніння 16-річний хлопець був тверезий. 

Слідчі Рівненського районного управління поліції закінчили досудове розслідування та скерували до суду матеріали кримінального провадження за фактом завданого неповнолітнім рівнянином умисного тяжкого тілесного ушкодження 30-річному чоловікові.

Підліток свою вину визнає, але стверджує, що діяв у межах необхідної самооборони.

Яке покарання нестиме 16-річний обвинувачений — тепер вирішуватиме суд. Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Читайте також