Під час Другої світової ховалася у льосі: історія 90-річної довгожительки з Рівненщини

Мешканку села Симонів, що на Рівненщині, Галину Гожун привітали з 90-річчям. 

Історію нелегкого життєвого шляху жінки розповіли в Гощанській селищній раді.

Галина Іовівна народилася в родині Оверчуків у Симонові, на території, яка зараз відома як Вишка, і є старшою серед семи дітей.

Ще з дитинства їй довелося підтримувати родину, доглядаючи молодших братів і сестер, працюючи в господарстві й інколи навіть заміняючи матір у колгоспі. Її спогади про нелегкі роки Другої світової війни зберігають історію про те, як під час боїв вона ховалася з дітьми в льосі сусіда біля річки Горинь.

Після школи пані Галина присвятила себе роботі. Вона працювала малярем-штукатуром у Рівному, а також долучилася до будівництва нової школи в Симонові. Певний час жінка була санітаркою в лікарні, де проявляла свою людяність і турботу до інших. Пізніше трудовий шлях Галини Гожун привів до роботи на свинокомплексі, звідки вона й вийшла на заслужений відпочинок.

У 60-х роках пані Галина вирушила на роботу до міста Жезказган, що в Казахстані, де працювала на будівництві заводу з переробки міді. Там жінка зустріла своє кохання — Григорія Васильовича Гожуна. У родині народилися дві доньки - Світлана та Жанна.