Під час карантину фрукти на Рівненщині подорожчали майже на 20%

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У квітні цього року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Рівненській області підвищилися на 2%. Найбільше подорожчали фрукти (на 18,8%). Про це інформує ГУ статистики у Рівненській області.

На 11,8–0,1% зросли ціни на інші продукти переробки зернових, яйця, цукор, яловичину, сири, свинину, маргарин, сало, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, сметану, кисломолочну продукцію, масло, шоколад, олію соняшникову, хліб, молоко, кондитерські вироби з борошна, рис. Водночас на 3–0,9% знизились ціни на м’ясо птиці, мінеральні та джерельні води, кондитерські вироби з цукру.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,2%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,8%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,5% відбулося в основному за рахунок здешевлення природного газу на 11,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,2%, що пов’язано із подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,3%, послуг лікарень – на 0,1%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 1,4% зумовлено здешевленням палива та мастил на 8,3%. Разом з тим на 1,9% подорожчали автомобілі.

Читайте також