Під час тривоги збирається черга: у Рівному біля Радіозаводу люди не можуть скористатися сховищем

У Рівному на вулиці Данила Галицького біля Радіозаводу розташоване велике бомбосховище. Попри те, що дана споруда є одним із найбільших укриттів на даній локації, мешканці прилеглих будинків скористатися ним не можуть. Двері сховища закриті.

Рівнянка Галина звернулась до редакції "Рівне Медіа" зі скаргою на те, що під час повітряної тривоги біля дверей сховища зібралась черга людей, однак укриття так ніхто і не відкрив. Зрештою, люди пішли шукати сховища деінде. Така ситуація там не вперше.

У пресслужбі міської ради повідомляють, що даний об`єкт знаходиться на балансі Фонду держмайна і місто вплинути на це не може. 

"Ми зараз зобов`язуємо всіх балансоутримувачів привести до пуття свої заклади. Є об`єкти укриття приватної форми власності. Це приватні установи, приватні особи, організації, заклади. Їх ми також зобов`яжемо, що вони несуть відповідальність за те, у якому стані перебуває об`єкт укриття, за те, чи воно відкритий на момент повітряної тривоги. Також за розміщення вказівників і табличок на підходах до цих об`єктів. Щоб ці об`єкти всі були обліковані, помарковані, відкриті і на повному порядку", - прокоментував  «Суспільному» мер Рівного Олександр Третяк.

У місті було зібрано спеціальну нараду, куди запросили відповідальних і дали вказівку найближчим часом закриті для людей сховища — відкрити.

Читайте також