Підбір витяжки на кухню: ключові критерії та рекомендації

Пристрій для очищення повітря на кухні називається витяжкою. З його допомогою вдасться відводити забруднене повітря з жиром та іншими сполуками, гарантуючи комфортні умови для перебування у приміщенні. Прилад може доповнюватися системою вентиляції та відведення повітря, гарантуючи видалення неприємних запахів за межі приміщення.

Лише невелика частина витяжок працює у форматі рециркуляції, коли очищене повітря попадає назад на кухню. Вибираючи витяжки на кухню необхідно оцінити продуктивність, розміри та типи матеріалів, що використовуються у виробництві. Показник продуктивності знаходиться в діапазоні від 244 до 1500 куб. м/год. Розміри визначаються шириною варильного поверхні або газової плити.

Технічні особливості та характеристики

Конструкція та компонування практично всіх витяжок однакова. Відмінні моменти полягають у зовнішньому вигляді та особливостях побудови окремих елементів. Всередині кожного пристрою завжди можна знайти такі елементи:

  1. Щиток та корпус. Основою є нержавіюча сталь, куди і поміщаються всі необхідні елементи та пристрої. Щиток виготовляється із металу або скла;
  2. Лампа. У багатьох пристроях є підсвічування у вигляді лампи. Вона захищена, до того ж легко змінюється, якщо перегоріла;
  3. Електродвигун. Пристрій нагнітання повітря. Іноді двигун окремо захищається металевим щитом;
  4. Клемна колода. З'єднанням є фіксатори з дроту, за допомогою яких активується робота вентиляторів та двигуна;
  5. Фільтр. Вугільний необхідно час від часу міняти, а металевий уловлювач жиру необхідно згодом очищати та знову встановлювати.

Виділяють вбудовувані витяжки, купольні, настільні, похилі, острівні, телескопічні та плоскі. Кожен із варіантів підходить під певні умови та особливості експлуатації.

Критерії вибору

Ширина один із ключових параметрів. Варильна поверхня не повинна бути ширшою, ніж витяжка, інакше ефективність роботи пристрою буде нульовою. Стиль визначається особистими побажаннями та уподобаннями. Бажано, щоби була гармонія.

Також необхідно враховувати набір додаткових функцій. Не зайвим буде підсвічування, таймер та вибір із кількох режимів. В інтернет-магазині «Фокстрот» є велика кількість пропозицій для вибору та покупки. Кожна витяжка доповнюється гарантією виробника. Встановлення бажано довіряти досвідченим фахівцям своєї справи, щоб унеможливити поломки та пошкодження.

Читайте також