Підірвався на міні у річницю знайомства з коханою: для 22-річного воїна з Житомирщини збирають кошти на протез руки

22-річному воїну із Житомирщини Сергію Костюченку збирають кошти на біонічний протез руки. 

Нині боєць перебуває у Національному реабілітаційному центрі Незламні. Про це повідомля Перше медичне об'єднання Львова. Нині Сергія готують до протезування. 

Сам Сергій - родом із Житомирщини. Ще підлітком був з татом на Майдані. Каже: завжди хотів захищати батьківщину. Відтак два роки тому підписав контракт. Був на Сході. У лютому його з побратимами перекинули під Київ. Ірпінь, Буча, Мощун. Далі - Луганщина.

29 травня - день поранення - мав бути для них із коханою Юлею особливим. Це річниця знайомства. Сергій хотів відпроситися, щоб поїхати до коханої, однак отримав завдання. І так через нього хвилювався, що навіть не встиг її привітати.

Коли почався артостріл, Сергій був в полі. Пам'ятає лише вибух. Коли розплющив очі, правої руки вже не було, ліва була пошкоджена. Посічені ноги. Він не міг встати і не міг покликати на допомогу - легеня була розірвана. Хлопець пригадує: чекав смерті, бо було дуже боляче. Єдине, за що хвилювався - що його тіла не знайдуть.

Тієї миті на машині повз проїздив побратим. Сергій з останніх сил підняв ногу. І той його побачив.

Далі - реанімація. Коли отямився, Сергій вирішив - покине Юлю. Вона ж розшукала його через побратимів і приїхала. Коли зайшла в палату - Сергій розплакався, а Юля мовила: “Одружись на мені”. Побралися просто в лікарні.

Нині подружжя у Львові – у Національному реабілітаційному центрі Незламні. Приїхали сюди, коли почули – тут запустили біонічне протезування і вже поставили першу таку руку десантнику. З Сергієм тут працює команда з хірургів, протезистів, фахівців з реабілітації та психотерапевтів.

- Попереду у хлопця складна операція - Сергій, який уже втратив праву руку, ризикує лишитися лівої - нерви на ній пошкоджені, рука втрачає силу. Операція може зарадити, але шанси - 50 на 50. Відтак хлопцеві якнайшвидше потрібно поставити протез, - зазначають медики. 

Коштує протез від 20 до 40 тисяч євро. Аби придбати такий Сергієві та іншим нашим захисникам, Центр «Незламні» разом з благодійною платформою добро.юей розпочали збір коштів. Долучитися може кожен. Варто лише зайти на сайт dobro.ua – проєкт «Протези для незламних» - і натиснути «підтримати»: https://dobro.ua/project/unbroken/

Читайте також