Підприємство на Рівненщині ухилялося від сплати податку

Співробітника оперативного управління ГУ ДФС у Рівненській області встановлено, що одне із підприємств Рівненщини маючи у реальну можливість сплатити єдиний соціальний внесок, умисно ухилилися від його сплати на загальну суму 717,3 тис. грн. Кошти підприємства, за рахунок яких мав бути сплачений ЄСВ, вони використовували на загальні потреби свого підприємства.

Відповідно до абз.1 ч.8., абз.1,2 ч. 12 ст.9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) зобов'язані сплачувати його за календарний місяць не пізніше 20 числа наступного місяця, незалежно від фінансового стану.

По даному факту слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, за 212-1 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Враховуючи, що посадовими особами даного підприємства, під час проведення досудового розслідування, сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в повному обсязі,  районним судом Рівненської області звільнено від відповідальності посадових осіб підприємства на підставі ч.4 ст. 212-1 КК України.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також