Підприємці Рівненщини сплатили майже 3 млрд соціального внеску

фото - Фейсбук

БІЗНЕС РІВНЕНЩИНИ СПРЯМУВАВ НА СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ МАЙЖЕ 2,7 МІЛЬЯРДА ГРИВЕНЬ ЄСВ 

За вісім місяців поточного року роботодавці та самозайняті особи Рівненщини перерахували до бюджету 2693 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 584 млн. грн більше за минулорічний показник, або на 28%. 

Як зазначила заступник начальника Головного управління ДФС у Рівненській області Надія Друзюк, серед пріоритетів роботи фіскальної служби й надалі залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Крім того фахівці регіонального фіскального відомства звертають увагу, що з 01.01.2018 ФОП та члени фермерських господарств звільняються від сплати єдиного внеску за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст.26 Закону №1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. 

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також