Підприємців Рівного навчають за міжнародними стандартами

 ПІДПРИЄМЦІ НАВЧАЮТЬСЯ ЗА МІЖНАРОДНИМИ СТАНДАРТАМИ

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Рівне, вул. Пирогова,8) завершили навчання слухачі за напрямом «Підприємець-початківець», які навчалися з використанням тренінгових технологій Міжнародної організації праці (МОП). Безробітних на навчання направили Березнівська, Володимирецька, Гощанська, Здолбунівська, Костопільська, Млинівська районні філії Рівненського обласного центру зайнятості та Рівненський міський іСарненський районний центри зайнятості.

Майбутні підприємці, окрім традиційних предметів - «Основи ринкової економіки», «Основи обліку, оподаткування та звітність суб’єкта підприємницької діяльності», «Маркетингова стратегія», «Правове регулювання підприємницької діяльності», опановували підприємництво і на професійних тренінгах- «Генеруй свою бізнес-ідею» та «Розпочни свій власний бізнес». За словами старшого майстра Віктора Красовського, навчання відбувалося як апробація міжнародних стандартів при написанні бізнес-планів у рамках реалізації проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

Слід зазначити, що заняття проводили викладач Андрій Подлевський та Віктор Красовський, які у рамках Проекту попередньо пройшли навчаннятренерів із бізнес-планування МОП.

За словами слухачів, навчання було цікавим, нестандартним і ефективним, а формат тренінгів задавав динамічнийтон. Генерування бізнес-ідей та написання бізнес-планів сприяли активній самостійній та командній роботі.Програма тренінгу передбачає так званий «зворотній зв’язок». Саме тому, на підсумковому занятті слухачі ділилися враженнями від навчання: попередньо виклавши свої очікування у нотатках, вже під кінець занятьвони підсумовували та оцінювали ці очікування, а також говорили про доцільність тренінгів.

Викладач РЦПТО ДСЗ Ольга Дроб’язко завітала на захист бізнес-планів та відмітила виважену підготовку слухачів та реалістичне, обґрунтоване бачення власної справи.

Як коментуєАндрійПодлевський,усі бізнес-плани слухачі виконали на високому рівні. Він окремо відмітив роботи  слухачів Андрійчук Лариси- «Кафе для молоді», Дячука Юрія- «Надання послуг міжнародних вантажних перевезень», Ільчука Сергія- «Надання послуг таксі», КаплюкаВіктора- «Виготовлення пам’ятників», Ковальчука Андрія- «Організація надання послуг в лісовому господарстві», КонощукаМиколи- «Інтернет торгівля розвиваючими іграшками», Леник Інни- «Стоматологічний кабінет», Наумович Марини- «Ваше страхування». Після захисту бізнес-проектів Віктор Красовський, бажаючи випускникам наснаги у роботі, перемог та успішної реалізації планів на благо розвитку економіки Рівненщини, вручив посвідчення про професійне навчання.

Додамо, що нова група слухачів Рівненського центру ПТО ДСЗ вже розпочала навчання за напрямом «Підприємець-початківець» із використанням тренінгових технологій МОП. У планах навчального закладу – подальше вивчення та використання інноваційних вітчизняних і зарубіжних методів підготовки кваліфікованих робітників. Долучайтеся! У нас цікаво!

Детальна інформація за тел.: 0362 68 37 95.

Читайте також