Платники ПДВ Рівненщини сплатили до державного бюджету майже 764 мільйони гривень

фото ілюстративне

За сім місяців поточного року платники податку на додану вартість Рівненської області спрямували до державного бюджету 763 мільйони 522 тисячі гривень податку на додану вартість.

Виконуючий обов’язки начальника ГУ ДФС у Рівненській  області Анатолій Клячук зазначив, що частка ПДВ у загальних надходженнях перевищила 38 відсотків.

Такої позитивної динаміки досягнуто як завдяки підвищенню якості адміністрування, так і шляхом активної взаємодії з представниками бізнесу, зокрема, в частині попередження можливих ризиків, - наголошують в ГУ ДФС у області.  

«Економічні тенденції та показники розвитку країни мають безпосередній вплив на ситуацію зі сплатою податків. Тож ріст сплати ПДВ, як і загалом надходжень до бюджетів усіх рівнів, пов’язуємо з належним податковим супроводом платників ПДВ та економічним пожвавленням. Окремо варто зазначити, що електронний формат спілкування платників ПДВ з фіскалами  дозволяє своєчасно реагувати на ризики несплати, запобігає використанню схем мінімізації та виключає суб’єктивний чинник», - коментує Анатолій Клячук. 

Нагадаємо, представники бізнесу можуть отримувати актуальну інформацію з питань адміністрування ПДВ, у тому числі, щодо функціонування електронної системи, на сайті фіскальної служби, в Електронному кабінеті платника, у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі та в контакт-центрі ДФС України за номером 0 800 501 007.

ГУ ДФС у Рівненській області

 

Читайте також