Платники податків Рівненщини сплатили до бюджету майже 617 млн грн

фото ілюстративне

Платники  Рівненщини до зведеного бюджету сплатили майже 617 мільйонів гривень податків і зборів

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев, фіскальною службою області у січні поточного року до бюджетів усіх рівнів спрямовано майже 617 мільйонів гривень податків і зборів. Сума надходжень перевищує показники відповідного періоду 2018 року на 103,2 млн. гривень.

Посадовець звертає увагу, що у січні  до Державного бюджету надійшло 245,3 млн. грн., що на 28,6 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2018 року. Основними джерелами наповнення державної казни впродовж січня були: податок на додану вартість, якого сплачено 127,5 млн. грн., податок на доходи фізичних осіб – 84,1 млн. грн. та військовий збір – понад 24,6 млн. гривень.

Дохідну частину місцевих бюджетів поповнено на 371,6 млн. гривень. Приріст надходжень до минулого  року склав понад 74,5 млн. гривень.

Найбільша питома вага у надходженнях до місцевих бюджетів припадає на податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено майже 246,4 млн. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року ця сума збільшилася 53,8 млн. гривень.

«Показники надходжень, як до місцевого, так і до державного бюджетів за січень місяць 2019 року свідчать про якісне сервісне обслуговування платників, створення сприятливих умов для ведення господарської діяльності у регіоні, а також про сумлінне ставлення бізнесу до сплати податків», – зауважив начальник Головного управління ДФС в Рівненській області Дмитро Зайцев.

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також