По 12 тис. євро з кожного: мешканці Рівненщини та ще 10 областей намагалися втекти до Молдови (ВІДЕО)

Прикордонники Чернівецького загону затримали 24 чоловіків, які хотіли в незаконний спосіб перетнути державний кордон України й потрапити до Молдови. Серед порушників - мешканці 11 областей, зокрема й Рівненщини.

Про це повідомили в пресслужбі ДПСУ.

Оперативники Держприкордонслужби дізналися про причетність жителів прикордоння до організації незаконного переправлення в Молдову великої групи осіб.

Організатори кілька днів збирали в одному з населених пунктів своїх «клієнтів», сподіваючись одночасно переправити їх через кордон. У визначений час група завантажилася в транспортні засоби та вирушила до точки висадки на ділянці відділу прикордонної служби «Кельменці» Чернівецького загону. Далі "мандрівники" планували пішки потрапити в Молдову поза пунктами пропуску.

На підході до лінії державного рубежу порушників затримали прикордонники. Як з’ясувалося, до групи входили 24 чоловіки – мешканці Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернігівської, Вінницької, Запорізької, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернівецької та Львівської областей. Кожен із них заплатив за незаконну подорож головним організаторам маршруту по 12 тисяч євро.

Щодо затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення. Наразі встановлюють місцезнаходження головних організаторів протиправної схеми. Їх очікує покарання, передбачене статтею 332 Кримінального кодексу України.

<> <> <>