"Побили та нігтями роздерли обличчя": у поліції прокоментували бійку біля церкви на Рівненщині

На Рівненщині велика кількість релігійних громад поступово переходять до ПЦУ. Однак, не всюди це рішення дається легко. Прихильники Московського патріархату часто опираються загальному голосуванню та переходу до Православної церкви України.

Так, у селі Стадники колишнього Острозького району недільна служба у церкві закінчилась бійкою. Конфлікт виник між прихильниками ПЦУ та УПЦ.

Храм, біля якого побились односельчани, підпорядковується Московському патріархату. Як повідомили у пресслужбі Рівненської єпархії УПЦ (МП), сварка виникла саме через релігійне підпорядкування. 

На місце події настоятель церкви викликав правоохоронців.

У пресслужбі поліції розповіли журналістам "Рівне Медіа" про даний конфлікт.

"За даним фактом є звернення. Наразі поліція встановлює обставини інциденту. Надалі будуть приймати відповідне процесуальне рішення", - зазначає пресофіцерка Юлія Мозоль.

Внаслідок бійки одна жінка травмувалася. 43-річна мешканка Стадників звернулась до правоохоронців із заявою про отримання легких тілесних ушкоджень. За цим фактом проводиться перевірка.

"Жінку побили та нігтями роздерли обличчя. Заяву в поліцію жінка вже написала, взавтра поїде знімати побої", - написали вчора на Фейсбук-сторінці УПЦ (МП).

Ми писали раніше: Не поділили храм: у селі на Рівненщині біля церкви побилися віряни (ВІДЕО)

Читайте також