Побив сестру та вистрибнув з вікна 7-го поверху: працівники "швидкої" розповіли про трагічний виклик у Рівному

У Рівному вчора, 9 червня, 30-річний чоловік вчинив побиття рідної сестри та вистрибнув з вікна 7-го поверху. На місці працювали медики "швидкої", поліція та рятувальники.

Деталі події розповіла фельдшерка виїзної бригади №1 рівненської "екстренки" Вікторія Євчук, яка була на місці події та надавала допомогу чоловікові.

"Наша бригада отримала виклик з приводу побиття жінки. Ми прибули на місце виклику, нас зустріла жінка, яка представилась мамою потерпілої. Ми піднялись на сьомий поверх - там знаходилось багато поліцейських, пожежних, були сусіди. Нас провели до квартири, де була потерпіла. Жінка була з множинними травмами голови, обличчя. Ми почали її оглядати і під час цього почули різкий звук і крики знадвору. Я підійшла до вікна і побачила чоловіка, який лежав на асфальті. Припустила, що відбулось падіння з висоти. Після того, як я переконалась, що у моєї бригади буде достатньо ресурсів без мене надати допомогу потерпілій, я спустилась до низу. Я оцінила життєві показники чоловіка - вони були критичні. На місце викликали ще одну бригаду швидкої допомоги. Разом із водієм нашої бригади ми почали надавати допомогу чоловікові згідно алгоритму", - розповіла фельдшерка.

Відомо, що у 25-річної жінки діагностували черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійні рани тулуба і верхніх кінцівок та переломи кісток носа.

На питання, чи вплинув даний виклик на неї морально, пані Євчук відповіла, що на роботі не професійно вдаватись у почуття.

"Моїм першим обов'язком є вчасно та з холодним розумом надати допомогу. Часто почуття заважають. Це досить страшна ситуація і морально не просто. У дворі знаходилось багато дітей - це також неприємно", - прокоментувала медична працівниця.

Як повідомив заступник директора центру з оперативної роботи, медицини катастроф і цивільного захисту Олег Пушкевич, 30-річний рівнянин був братом потерпілої. Саме він наніс жінці травми. 

"Потерпіла, після отримання побоїв, пішла до сусідки, яка і викликала медиків. Бригада приїхала на місце і оглянула жінку. Медики прийняли рішення, що цю жінку потрібно госпіталізувати в Рівненську центральну міську лікарню. В цей момент бригада почула через сусіднє вікно, що випав молодий чоловік з сьомого поверху. Ним виявився її рідний брат, який її побив. Він вискочив з вікна, вдарився об парапет і зачепив дах карети швидкої. Після цього чоловік впав на водія "швидкої", - повідомив пан Пушкевич.

За словами речника "екстренки", водій був шокований, однак він не постраждав. Наразі він не потребує психологічної підтримки. 

"Коли фельдшерка прийшла на допомогу у чоловіка ще був пульс у центральних артеріях. Він отримав дуже серйозні ушкодження - кататравма. Тобто ураження багатьох органів. На місце виїхала ще одна  бригада медиків, як робили серцево-легеневу реанімацію. Було констатовано смерть пацієнта. Чоловіка направили у морг на судово-медичну експертизу", - зазначив Олег Пушкевич.

Також речник додав, що за попередніми даними, покійний зловживав алкогольними напоями. 

За вказаним фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 115 КК України (із відміткою самогубство). 

Читайте також