Пограбування, крадіжки та викрадення автомобілів: на Рівненщині злочинна група місцевих хлопців тримає у страху все село

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

В редакцію порталу "Рівне Медіа" звернулися стурбовані мешканці села Вітковичі Березнівського району, що на Рівненщині. Вони розповіли нашим журналістам, що в селі близько 2 місяців працює злочинна група з шести молодих місцевих хлопців, яка тримає у страху все село.

Молодики щотижня вчиняють різноманітні майнові злочини - пограбування, крадіжки, незаконне заволодіння майном. Так, зокрема, минулого тижня, 22 квітня, вони нахабно вкрали у місцевого чоловіка автомобіль "ВАЗ" фактично просто з-під носа. Після цього, розповідають селяни, викрадачі влаштували на цій автівці перегони по селі, внаслідок чого потрапили у ДТП і розбили вкрадену машину.

У пресслужбі ГУНП Рівненської області нам підтвердили цей факт угону автомобіля у Вітковичах.

"У Березнівському районі дійсно було викрадення транспортного засобу у селі Вітковичі. Повідомлення надійшло 22 квітня о 22 годині. Викрали автомобіль "ВАЗ", який знаходився поблизу будинку на вулиці Першотравневій. Ключі знаходились у автомобілі, зі слів заявника", - зазначила речниця Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька.

Також селяни розповіли, що спочатку всі думали, що ці злочини чинить одна і та ж особа. Втім, як виявилося згодом, у селі працює ціле угрупування з шести місцевих хлопців. Кажуть, про це стало відомо правоохоронцям в ході слідчих дій у відкритому кримінальному провадженні, адже пограбовані селяни, які стали жертвами злочинів, неодноразово, за їх словами, писали заяви у поліцію. Відтак, наступного дня після угону автомобіля у село прибуло багато поліцейських, які, за словами очевидців, проводили обшуки за місцем проживання зловмисників. Кажуть, що на подвір'ї одного з них знайшли викрадений раніше скутер.

Інформацію стосовно злочинної групи з шести осіб, яка працює у селі Вітковичі, у поліції нам поки не коментують. Так само, як і обшуки вдома у грабіжників. У пресслужбі ГУ НП Рівненщини нам повідомили, що ще збирають інформацію щодо цієї ситуації і оприлюднять її трохи згодом.

Наразі слідчі дії продовжуються. Про нові обставини злочинів у Вітковичах ми повідомимо нашим читачам, як тільки стане відомо більше подробиць.

Читайте також