"Поїхав захищати країну, бо іншого виходу просто не бачив": у Рівному попрощаються з 45-річним солдатом

У Рівному завтра прощатимуться з 45-річним солдатом Андрієм Бондаренком. Боєць загинув 16 серпня в районі села Єгорівка Донецької області. 

Про це повідомляє міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Андрій Бондаренко народився на Сумщині, звідки родом його батько. Але все свідоме життя провів на батьківщині у мами – у Рівному. Тут навчався, здобув фах будівельника. Саме у Рівному зустрів дружину та виховували разом донечок…

«Андрій займався ремонтами, трохи працював у Рівному, трошки за кордоном. У нього ніколи не було нестачі клієнтів, адже по-особливому ставився до роботи. Завжди виконував все сумлінно, якісно, він це дуже любив. Робота була і хобі одночасно, а тому багато працював,» - розповідає дружина Героя Анна.

Веселий, сильний духом Андрій намагався допомогти іншим, тому їздив на тюремне служіння, працював із засудженими, спілкувався із ним, прагнучи повернути до нормального життя.

Коли прийшла війна, Андрій не став чекати.

«Я йому зателефонувала, щоб спитати де він, бо ж пішов кудись і нічого не сказав. Він відповів, що набере мене, щойно вийде з кабінету. Я нічого не розуміла, якого кабінету? Що відбувається? А потім він зателефонував і тільки сказав: «Я йду з повісткою», - пригадує Анна.

Вже 7 березня Андрій залишив дім, дружину, донечок - 19-річних близнючок та 12-річну Сашу – і поїхав захищати країну. Іншого виходу просто не бачив, вважав це своїм обов’язком.

«Він намагався вберегти мене, заспокоїти, тому фактично нічого не розповідав про те, що там коїлося. Спершу був медиком у піхоті, а за тим його перевели у розвідку. Лише тоді стало зрозуміло, наскільки йому важко. Казав, що це страшно: тут ти живеш поряд із хлопцями, а за кілька годин фактично складаєш їх по частинам…» - розповідає дружина Героя.

Андрій отримав на війні кілька контузій. Дружина просила приїхати хоч на трохи у відпустку, пройти медичне обстеження, але він відповів коротко: «Спершу має закінчитись війна».

«Ми чекали його вдома, він мав приїхати у відпустку на мій день народження 20 серпня. Йому залишалось якісь три години в останньому чергуванні…»

Прощання із Героєм відбудеться 20 серпня о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі «Нове».

Читайте також