Поїв домашньої консерви: відомі деталі смерті чоловіка з Рівненщини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

31-го серпня у Рівненській області зафіксували випадок гострого токсико-інфекційного захворювання – ботулізму. Хворобу діагностували у 74-річного мешканця села Бутове Вараського району.

Його госпіталізували ще 28-го серпня до Зарічненської лікарні, де згодом перевели до реанімації. Ботулізм пацієнту діагностували 31 серпня. Чоловікові вводили ботулічний антитоксин, але врятувати його життя медикам не вдалось.

«Хворому вводили ботулічний антитоксин, але через тяжку патологію і через пізнє звернення хворий помер. Важка патологія - це ішемічна хвороба серця і на даний момент було двобічне запалення легень. Ботулізм – особливо небезпечне захворювання. Треба дуже уважно відноситись до продуктів м’ясного приготування – консервів, особливо в домашніх умовах. У даному випадку це і стало причиною смерті. Тому що випадок був розслідуваний, джерело інфекції було встановлено – це є домашня м’ясна консерва», - зазначила начальниця управління медичної допомоги Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА Олена Гандзюк.

Додамо, що це перший випадок ботулізму на Рівненщині цьогоріч. Минулого року таких було шість.

Читайте також