Поліська митниця хоче запровадити систему спільного транзиту з ЄС

Розвиток Поліської митниці буде відбуватись в трьох напрямках. Так, змін зазнає організаційна, інфраcтруктурна та кадрова складова. Про це повідомив в.о. начальника Поліської митниці Держмитслужби Олексій Мужев.

Кадрові зміни залишаються серед пріоритетних завдань, направлених на створення та формування сучасної, ефективної, клієнтоорієнтованої митної служби. Наразі штатна чисельність Поліської митниці Держмитслужби складає 280 працівників та вживаються заходи щодо укомплектації чисельності митниці. Кадрова реформа має забезпечити значну масу  професійних працівників в службі з нульовою толерантністю до корупції.

Для створення умов, що сприятимуть більш оперативному та якісному обслуговуванню, побудові безпекової структури на найближчий рік заплановано реалізацію одночасно декількох інфраструктурних проектів. Так, планується найближчим часом запустити в роботу два сучасні сканери транспортерного типу на митних постах.

Одним з методів боротьби з корупцією є мінімізація особистих контактів між митником та клієнтом, переведення більшості операцій в онлайн, використання електронних сервісів, мобільних додатків. 

Важливим є запровадження системи спільного транзиту з Євросоюзом та деякими іншими країнами та використання Нової комп’ютеризованої транзитної системи NCTS (New Computerised Transit System). Це дозволить обмінюватися інформацією з країнами ЄС в режимі реального часу, використовувати єдину митну декларацію, запровадити ряд транзитних спрощень. Також планується запуск електроннго кабінету декларанта, мобільного додатку Е-border, щоб забезпечити нашим клієнтам прозорі, адекватні, зрозумілі процедури та зручні послуги.

Читайте також