Поліська митниця отримала з початку року 26 онлайн скарг

З початку 2020 року до Поліської митниці Держмитслужби на онлайн систему скарг надійшло 26 звернень. Заяви, з якими найчастіше звертались громадяни та суб’єкти ЗЕД: щодо митного оформлення, повернення та зарахування коштів, надання роз’яснень тощо.

Щодо більш детальної класифікації, то з 26 звернень: 3- прохання надати роз’яснення норм митного законодавства, 2 - стосуються адміністрування митних платежів, 1- класифікації товарів, 11 мають статус інше, 8 - скарг на роботу митниці, 1-подяка.

Всі звернення розглянуті в терміни передбачені законодавством, а саме 5 робочих днів.

Громадяни та суб’єкти ЗЕД, мають можливість (за бажанням) виставляти оцінки за надані відповіді. Зокрема, з 26 відповідей на звернення, яку Поліська митниця надала суб’єктам - 10 отримало найвищу оцінку 5.

Онлайн портал «Скарги щодо роботи митниць», знаходиться за посиланням: http://cc.customs.gov.ua. Система в автоматичному режимі приймає і реєструє звернення, розподіляє їх відповідно до компетенції митниць. Відповіді громадянам надаються в електронній формі. При зверненні на онлайн систему у скарзі, в обов’язковому порядку, зазначаються ім’я та прізвище скаржника (найменування підприємства, установи організації, власне ім’я та прізвище фізичної особи – підприємця), номер контактного телефону, місце проживання скаржника (місце знаходження – юридичної особи). Анонімні скарги реєструються, однак митниці самостійно визначають доцільність їх розгляду відповідно до Закону України «Про зверення громадян». Скарга, в якій не викладено питання по суті, не розглядається.

Також, працює «гаряча лінія» Державної митної служби, номер телефону для безкоштовних дзвінків - 15-48.

Поліська митниця Держмитслужби

Читайте також