Поліська митниця у січні видала 576 сертифікатів EUR.1

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Поліська митниця Держмитслужби повідомляє, що сертифікат EUR.1 видається експортерам при ввезенні товарів на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження , при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни, що не перевищує 8 робочих годин.

У січні 2020 року Поліська митниця видала 576 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу та країн ЄАВТ. Найбільше сертифікатів оформлено до наступних країн: Німеччини - 165, Польщі - 145, Румунії – 46, Литви - 40, Італії – 32, Австрії – 26, Нідерландів – 23, Чехії – 17.

Сертифікати були видані у меншій кількості для таких країн-партнерів: Латвія, Угорщина, Франція, Естонія, Великобританія, Бельгія, Болгарія, Норвегія, Словаччина, Швейцарія, Іспанія, Греція, Швеція, Фінляндія, Данія.

Найбільше виробники отримують сертифікати EUR.1 на наступні товари: ягоди, боби, пшеницю, деревне вугілля, шпон дубовий, вапняково-аміачну селітру, санітарно-технічні вироби з порцеляни, насіння сої, просо, цукор, запчастини, олію соняшникову.

Читайте також