Поліською митницею видано більше 3700 сертифікатів на експорт українських товарів

Поліська митниця Держмитслужби повідомляє, що з метою підтримки національного товаровиробника забезпечується видача сертифікатів EUR.1 на експорт товарів українського походження до країн Європейського Союзу, Європейської асоціації вільної торгівлі (Швейцарії, Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейну) та Чорногорії.

Крім того, нещодавно митницями Держмитслужби у межах Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Грузія про вільну торгівлю розпочато видачу сертифікатів з перевезення товару EUR.1 на експорт товарів українського походження до Грузії. 

«За січень - липень 2020 року Поліською митницею Держмитслужби видано 3732 сертифіката з перевезення товару EUR.1. Митними органами даний документ видається безоплатно та в найкоротші терміни, що не перевищує 8 робочих годин. Термін його дії складає 4 місяці. Всі видані сертифікати засвідчуються QR-кодом. Отримати консультацію з приводу видачі сертифікатів у Поліській  митниці можна за телефоном 63 08 61», - повідомив начальник Поліської митниці Держмитслужби Сергій ПАНЧУК.

Найбільше сертифікатів оформлено до наступних країн: Польщі – 1103, Німеччини - 977, Румунії – 294, Литви – 285, Італії – 139, Австрії – 123, Нідерландів – 116, Словаччини – 82, Бельгії – 77, Угорщини – 75, Франції – 69, Чехії – 68, Латвії – 57. Також, країнами-партнерами, під час експорту товарів до яких суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності зверталися до митниці з метою отримання сертифіката з перевезення товару EUR.1, є: Естонія, Великобританія, Болгарія, Норвегія, Швеція, Швейцарія, Іспанія, Греція, Фінляндія, Данія, Хорватія, Люксембург, Мальта, Словенія, Португалія.

Найбільше виробники отримують сертифікати з перевезення товару EUR.1 на наступні товари: вапняково-аміачну селітру, насіння сої, просо, цукор, запчастини, олію соняшникову, поліпропілен, мед, ягоди, боби, пшеницю, шпон дубовий тощо.

Поліська митниця Держмитслужби

Читайте також