Поліською митницею за сім місяців виявлено 459 фактів порушення правил

Наповнення бюджету, боротьба з контрабандою та порушеннями митних правил є головними завданнями, які стоять перед усіма митними органами Держави.

Поліська митниця Держмитслужби повідомляє, що в результаті проведеної роботи у січні – липні 2020 року до правоохоронних органів направлено 66 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину. Зокрема,  63 повідомлення до підрозділів ГУ Національної поліції України за ознаками злочину передбаченого частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України;  1 повідомлення до ГУ ДФС у Рівненській області за ознаками злочину передбаченого частиною 3 статті 212;  2 повідомлення до Управління служби безпеки України в Рівненській області за ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 201 та частиною 1 статті 305 Кримінального кодексу України.

Щодо адміністративних правопорушень, то протягом січня – липня 2020 року заведено 459 справ, вартість предметів порушення в яких склала –  майже 60 млн.грн. У 96 справах про порушення митних правил проведено тимчасове вилучення предметів правопорушення, вартість яких склала –  майже 47 млн. гривень.

В умовах карантинних обмежень співробітники Поліської митниці у повному обсязі виконують покладені на них обов’язки та стоять на сторожі економічної безпеки Держави.

Поліська митниця Держмитслужби

Читайте також