Поліцейські Рівненщини розповіли учням про булінг

У Привільному працівники поліції відвідали школу та провели правовиховну лекцію, повідомляє Дубенський відділ поліції

Співробітники ювенальної превенції Дубенського відділу поліції спільно з працівником Дубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завітали до Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступеня та провели профілактичну бесіду з учнями 7-8 класів. Ознайомили дітей з вимогами чинного законодавства та правилами поведінки. Також правоохоронці розповіли школярам про адміністративну та кримінальну відповідальність, яка загрожує неповнолітнім за вчинення правопорушень. 

Відбулася зустріч і з батьками, яким розповіли про булінг.

«Дітей, схильних до жорстокого поводження стає дедалі більше. На це, здебільшого, впливають соціальні мережі і те, що вони там можуть побачити. Діти можуть бути не лише безстрашними, а й жорстокими» - запевнила інспектор поліції Юлія Пасічник.

Також вона пояснила, що часто дорослі, які говорять дитині, як правильно себе вести в різних ситуаціях, забувають виконувати ці правила у власному житті. Поліцейська розповіла про те, що причина агресії дитини криється у відношенні батьків до неї: вони не цікавляться тим, чим вона займається чи не спілкуються на важливі теми тощо.
Або було рукоприкладство, або дитину не чують, або не підтримують, з нею не спілкуються на теми, які їй важливі. Через це вона знаходить, як себе реалізувати, як свою значимість показати в дитячому колективі. Фактично диитина робить те, чого вдома не може зробити. Тут важко буде батькам самим впоратися. В такому випадку робота педагогів також має бути, а ювенальна поліція підключиться і проведе роз’яснювальну роботу.

Читайте також