Поліцейський Рівненщини отримав звання «Почесний донор України» (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Задля допомоги в лікуванні, а подекуди й порятунку людського життя поліцейський з Костопільщини майже чверть століття здає кров по чотири рази на рік. Минулого тижня Миколі Кроту вручили посвідчення та нагрудний знак «Почесний донор України». Повідомляє сайт Національної поліції Рівненської області. 

У Костопільському районі це звання мають уже 137 осіб. До їхньої когорти додалися ще четверо жителів Костопільщини, серед яких і начальник сектору реагування патрульної поліції №1 місцевого відділу поліції. Усіх їх урочисто привітали у відділенні трансфузіології крові Костопільської районної лікарні.

Починаючи із 1995 року, майор поліції здав кров вже 40 разів. Вперше став донором для дружини колеги, яка перебувала в лікувальному закладі у вкрай важкому стані:

«Моя група крові їй підходила і я, не роздумуючи, вирішив допомогти. Тоді й дізнався про донорство, а далі це був усвідомлений крок, – зазначає Микола Крот. — Особливо, коли у стінах медзакладу бачиш ні в чому невинних маленьких дітей, людей, які страждають від важких хвороб, тоді і розумієш, що здача крові – це той мінімум, який повинен зробити кожен, принаймні, спробувати».

Крім того, здача крові — це ще й  профілактика серцево-судинних захворювань, адже людина позбавляється від надлишку крові, що створює навантаження на серце, а також зміцнює імунну систему.

За словами Миколи Крота, для нього важливо, аби все зроблене ним приносило користь незалежно від сфери діяльності, тим паче, коли допомагаєш врятувати чиєсь життя.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також