Поліція і влада Рівненщини працюють над посиленням безпеки містян

Заступник начальника ГУНП в Рівненській області Людвіг Файт зазначив під час інтерв’ю місцевому телеканалу, що рамках реалізації обласної програми «Безпечне місто» встановлюють системи відеоспостереження. Насамперед, це роблять на в’їздах та виїздах у населені пункти області.

«По всій Україні є багато прикладів, де за допомогою встановленого відеонагляду розкрито ряд резонансних злочинів. Акцент робитимемо на якості, а не на кількості, — зазначив Людвіг Файт. — Основною вимогою Наполіції є встановлення камер, які розпізнаватимуть навіть у темну пору доби обличчя водія чи пасажира».

Відтак, керівництво обласного управління поліції планує створити ситуаційний центр, де спостереження із усіх камер області вестиметься централізовано. У центрі передбачено відповідний штат, який працюватиме цілодобово. За прогнозами поліцейських це дасть можливість залучати експертів та фахівців, приймати відповідні оперативні управлінські рішення.

Станом на сьогодні камери відеоспостереження виведені здебільшого на чергові частини відділів та відділень поліції Рівненщини.

Також розглядається варіант точкового підключення камер до режимних, стратегічно важливих об’єктів.

«Передусім завдячую депутатському корпусу та керівництву обласної ради, адміністрації та міському голові Рівного, які з розумінням віднеслись до реалізації цього проекту та передбачили фінансування, — підкреслив заступник очільника поліції. — Адже це дасть можливість покращити криміногенну ситуацію в області».

Відділ комунікації ГУНП повідомляє, що у протидії злочинності правоохоронцям допомагають системи відеонагляду «Рубіж», встановлені на загальнодержавних дорогах міжнародного значення у межах області. Завдяки технічному переоснащенню, поліцейські тепер мають можливість зчитувати ще й іноземні номери та ідентифікувати так звані «євробляхи».

Відео з цієї теми можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=aEbwofaqOd4&feature=youtu.be 

Читайте також