Поліція назвала причини ДТП з рівненською маршруткою на Житомирщині

Водій маршрутки, що потрапила у смертельну ДТП у Житомирській області 20 липня, на момент аварії заснув за кермом. Про це повідомив на брифінгу у Житомирі начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко, передає УНІАН.

Експертиза встановила, що були внесені конструктивні зміни в гальмівну систему - але це не вплинуло на наслідки жахливої ДТП. 

"Вже після експертизи ми побачили, що були внесені конструктивні зміни в гальмівну систему (маршрутки, що потрапила в аварію), але це не вплинуло на наслідки (ДТП, - ред)", - зазначив він.

Також Печененко повідомив, що водій маршрутки заснув за кермом, що і спричинило трагедію.

"Тому що з ймовірністю у 99% там просто водій заснув за кермом, адже навіть гальмівного шляху не було, і він (водій – УНІАН) не намагався гальмувати", - зауважив правоохоронець.

  • Нагадаємо, 20 липня на 127 км автодороги Київ-Чоп, поблизу с. Глибочиці Житомирського району маршрутний автобус сполученням Київ-Рівне, рухаючись у напрямку м. Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою DAF із напівпричепом, що їхала попереду у попутному напрямі у крайній правій смузі.
  • Внаслідок аварії загинув водій (житель Тернопільщини 1981 р. н.) та 9 пасажирів, серед яких 2 громадянки Росії (в тому числі дівчинка 2010 р. н.) і громадянин Грузії. Ще 9 пасажирів, серед яких дівчинка, 2007 р. н. та хлопчик 2008 р. н. із Росії, зазнали поранень.

Читайте також