Поліція звинуватила рівнянку у неналежному виконанні батьківських обов`язків, а доказів не надала

У Рівному апеляційний суд скасував постанову місцевого суду про визнання 43-річної рівнянки винною у неналежному виконанні батьківських обов'язків. За це на жінку наклали адмінстягненян у вигляді попередження. 

Про це повідомляє пресслужба Рівненського апеяляційного суду. 

Із матеріалів справи відомо, що працівники поліції наприкінці червня цього року склали на жінку адміністративний протокол за неналежне виконання обов’язків щодо виховання 10-річного сина. Нібито малолітній вчиняв хуліганські дії та нецензурно висловлювався в сторону інших людей.

Оскільки місцевий суд визнав рівнянку винною та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді попередження, жінка оскаржила судове рішення до Рівненського апеляційного суду, просила його скасувати, а провадження закрити у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

- Задовольняючи апеляційну скаргу, апеляційний суд врахував, що матеріали справи не містять жодних доказів, які б свідчили про ухилення матері від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання сина, а також про наявність будь-яких протиправних дій у день складання поліцейськими адміністративного протоколу. 

Потерпілі й свідки подій та обставин в адміністративному протоколі, який за своєю правовою природою не є самостійним беззаперечним доказом, взагалі не зазначені, - йдеться у повідомленні. 

У суді зазначили, що доказова база адміністративного провадження ґрунтується на письмових поясненнях та колективних заявах мешканців будинку, в якому проживають мама з сином, котрі суперечать одне одному

- Оскільки суд обґрунтовує свої висновки лише доказами, що випливають зі співіснування достатньо переконливих, чітких і узгоджених між собою висновків чи схожих неспростовних презумпції факту, суд апеляційної інстанції скасував постанову місцевого суду, а провадження у справі відносно апелянтки закрив у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. 

Читайте також