Поліцію викликали, але липу не врятували: що відомо про зрізання дерева біля пам`ятника у Рівному

Фото - Корній Демидюк

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: getimagesize(): Read error!

Filename: views/news_v_amp.php

Line Number: 3126

Backtrace:

File: /home/pccchmnd/public_html/application/views/news_v_amp.php
Line: 3126
Function: getimagesize

File: /home/pccchmnd/public_html/application/controllers/News.php
Line: 74
Function: view

File: /home/pccchmnd/public_html/index.php
Line: 186
Function: require_once

У Рівному цими вихідними біля пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи на перетині вулиць Мазепи та Петлюри було зрізано дерево. У мережі рівняни дискутували щодо доцільності зрізання здорового дерева у центрі міста. Зокрема, на своїй сторінці у Фейсбуці Корній Демидюк опублікував фото та відео процесу зрізання липи. 

"Прибув наряд поліції. Різку зупинили. Їде слідчо-оперативна група. Дерева все одно не врятувати, його немає. Слідчі опитали учасників та свідків. Якийсь документ проєкту, як виявилося є. Я його не бачив. Відкрито провадження. В понеділок підрядники мають донести документацію. Липи вже немає", - написав автор світлин у суботу, 12 серпня. 

Журналісти "Рівне Медіа" звернулися із запитом до Управління капітального будівництва Рівненської міської ради щодо правомірності зрізання насаджень біля пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. 

Як повідомили в УКБ, зрізання одного дерева було передбачене проектною документацією по об'єкту "Реконструкція пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" з благоустроєм прилеглої території в м. Рівне".

"Нами був направлений лист до Департаменту інфраструктури та благоустрою з проханням про видачу дозволу на знесення зелених насаджень по вище вказаному об'єкті та отримали відповідь, що відповідно до додатку п.3 "Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах" затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року №1045, за наявності дозволу на виконання робіт, додаткових дозволів на видалення зелених насаджень в межах будівельного майданчика не вимагається", - йдеться у відповіді від УКБ.