Польське місто Кельце передало для Рівного два великих автобуси

Два польські автобуси Solaris передало місто Кельце для Рівного. Це подарунок від керівників міста, місцевої транспортної компанії МРК та “Barlinec”. Це вдалося, завдяки роботі волонтерів ГО “Рівне Разом” під час організації благодійних ярмарків на підтримку ЗСУ у польських містах під час першого етапу ворожого вторгнення.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зауважує, що безмежно вдячний польському народові, польським містам і громадам за неймовірну підтримку України і Рівного під час війни. 

“Ці два синьо-жовті красені з польського міста Кельце ми спільно з депутатами партії “Рівне Разом” отримали для нашої Рівненської громади. Ці автобуси комфортні, сучасні, а головне - безпечні. І в цей непростий для всієї нашої країни час, вони допоможуть нам забезпечити перевезення різних категорій людей. Окремо, хочу подякувати за надану гуманітарну допомогу, а саме: продукти харчування, засоби гігієни та інші дуже потрібні речі, які ми передамо тим, хто цього потребує найбільше, для людей, що опинились в скрутних обставинах внаслідок війни і, звісно, для наших захисників! Але головна подяка, все таки, за ці сучасні автобуси - нашій громаді вони справді потрібні”, - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Допомога від Кельце - це 12-метрові низькопідлогові автобуси Solaris Urbino 12 у гарному стані - 2008 року випуску. Вони розраховані на 110 пасажирів, окрім цього мають висувний пандус. В Рівненській громаді вони матимуть соціальне призначення. 

“Ці автобуси ми передамо для управління освіти Рівного. Транспорт слугуватиме для перевезення дітей. Такій підтримці ми тільки радіємо, адже розуміємо, що коштів лише місцевого бюджету для подолання проблем та намічених проєктів – не вистачить. І дуже цінно, що навколо розбудови нашої громади об’єднуються небайдужі, об'єднуються люди, які хочуть і можуть простягнути нам руку дружби і допомоги. Я не втомлююсь дякувати нашим партнерам і хочу, щоб таких людей, таких друзів у нашої громади було більше”, - розповіла депутатка Рівненської міської ради Катерина Марчук.

До слова, на борту автобусів символічний надпис: «Два міста – одне серце». Знаково, транспорт пофарбований в кольори українського прапора. Окрім цього, місто Кельце  надало гуманітарну допомогу, а саме продукти харчування, засоби гігієни та інші життєво необхідні речі для наших захисників.

Читайте також