Польські байкери відвідали РАЕС (ФОТО+ВІДЕО)

http://www.varash.info

Черговий приїзд байкерів Республіки Польща був насичений краєвидами Полісся та екскурсійною програмою, яку підготували фахівці управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС.

Щороку спеціалісти інформаційного та навчально-тренувального центрів Рівненської АЕС радо приймають закордонних гостей та організовують для них насичені екскурсійні програми. Так у попередні роки на РАЕС побували члени байкерського клубу з Лодзького та Опольського воєводств Республіки Польща «Harcerski klub motocyklowy» – учасники найбільшої польської скаутської організації спілки польського харцерства. Тиждень потому, місто-супутник Рівненської електростанції відвідали представники бізнесових кіл та органів самоврядування міста Мишлєніце. А найбільшою популярністю користуються екскурсії саме серед польських школярів, які з 2001 року щорічно відпочивають на території молодіжного центру українсько-польської співпраці «Центр Діалогу Костюхнівка» (Маневицький район, Волинська область). Центр є осередком співпраці українського та польського народів, а також популярною базою відпочинку для дітей у рамках співпраці асоційованих шкіл. Програмою партнерства передбачено також поїздки «по обміну» – українські школярі їдуть до Польщі, а польські приїжджають в Україну. Мета таких заходів культурний обмін: пізнання історичної спадщини, традицій, побуту двох народів та вивчення мови.

Цьогоріч екскурсія на найбільше енергетичне підприємство західної України відбулась для байкерів з усієї Республіки Польщі. Візиту на електростанцію передувала подорож Львівщиною, Рівненщиною та Волинню. Тимчасовим місцем дислокації «залізних лицарів» став молодіжний «Центр Діалогу Костюхнівка», що на Волині. Його директор й став організатором екскурсійного туру на РАЕС.

Окрім історичних оглядин у інформаційному центрі РАЕС «Полісся», байкери здійснили об’їзд навколо електростанції та отримали вичерпну інформацію про навчання, ступінь кваліфікації та вимоги до персоналу, що працює на реакторних та турбінних установках.

«Україна цікава для нас не лише своєю історією, культурними пам’ятками й традиціями, а ще і такими незвичними для нас підприємствами, як Рівненська АЕС. У Польщі будівництво першої атомної станції лише розпочалось, тому, перш за все, нас цікавило як вона працює, як навчають персонал та чи безпечне таке виробництво для екології й людей, – зазначив президент байкерського клубу Аркадіуш Шадковські, – Завдяки екскурсіям, ми зрозуміли, що РАЕС – це дуже серйозне підприємство. Щоб управляти таким механізмом треба мати серйозні технічні знання. Зрозуміло те, що рівненські атомники – інтелектуали, які гарантують населенню міста-супутника спокій та безпеку, адже люди з якими ми спілкувались професіонали. Для нас вони генії своєї справи!», – поділився емоціями А. Шадковські, – повідомляє rnpp.rv.ua.

<> <> <>