Полтавчанка вивчає на Рівненщині лозоплетіння

Безробітна з Полтавщини стане майстром лозоплетіння

Фінансист за освітою, а нині безробітнаОльга Овчаренко із міста Миргород  Полтавської області стала слухачкою Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Виробник художніх виробів з лози». Зареєструвавшись у Миргородській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості, жінка почала вивчати пропозиції щодо нової роботи або навчання. І коли натрапила на інформацію про Рівненський ЦПТО та лозоплетіння, - не вагаючись зробила вибір.

Навчання слухачів Гощанського навчального відділення РЦПТО ДСЗ, а саме тут навчають мистецтву виробів із натуральної сировини, розпочалося наприкінці вересня минулого року і триватиме до червня поточного. Сьогодні у слухачів - виробниче навчання. Майбутні майстри вивчають техніку заготівлі, обробки і підготовки лози до роботи. «Ріжемо, варимо, шкуримо, розпускаємо, обробляємо на спеціальному станку», - розповідає пані Ольга. Їй подобається атмосфера, в яку потрапила: «Подобається місто Рівне(тут я вперше!), подобається гуртожиток. подобаються люди, поряд з якими навчаюся, подобається майстер виробничого навчання Валентина Голуб!». Жінка поділилася, що була дуже рада на новорічні свята привезти додому свої перші вироби – обплетені вази для фруктів. Робота сподобалася, оцінили її творчий підхід і фантазію. Пані Ольга надзвичайно відповідально ставиться до навчання і майбутньої роботи: «Вважаю, що повинна набратися практики, досвіду, якомога більше виготовити виробів і лише тоді я зможу пропонувати людям свої роботи, лише тоді, коли досягну високої якості. Започаткувати власну справу – отже взяти на себе велику відповідальність. Буду йти до цього».

Валентина Голуб задоволена групою. Слухачі працьовиті та ініціативні. Про пані Ольгу додає: «Спершу робота давалася їй непросто, адже багато нової професійної інформації, та згодом слухачка опрацювала теми і відразу взялася до роботи. Їй вдається придумувати власні техніки плетіння, підбирати кольори заготовок. Це схвально і принесе успіх у подальшій роботі».

В невеличкому арсеналі слухачки плетені ваза, хлібниця, корзинка. Їй надзвичайно подобається навчатися! Мабуть, це головне – коли робота, якою займаєшся, приносить насолоду і бажані результати.

Читайте також