Поляки подарували рятувальникам Рівненщини сучасне аварійно-рятувальне обладнання (ФОТО)

12 лютого у Рівному на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління ДСНС відбулося підбиття підсумків першого модулю проекту «Підтримка процесу організації українського рятувального волонтаріату з метою підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області», який реалізується в рамках програми «Польська допомога». 

Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур, Координатор проекту, член президіуму Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща Марек Ковальскі, начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергій Крук, заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, мер Рівного Володимир Хомко, голова Рівненської районної держадміністрації Володимир Пилипчук, а також представники об’єднаних територіальних громад.

Цього дня рівненські рятувальники отримали нове сучасне аварійно-рятувальне обладнання від польських колег. Зокрема: плаваючі мотопомпи NIAGARA, освітлювальні опори, пожежний тренажер EGERIA, а також дитячі смуги перешкод для занять з пожежно-прикладного спорту.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло привітав присутніх і зазначив, що співпраця українських та польських вогнеборців у сфері захисту населення та територій від різного роду небезпек - це є ще один крок для зміцнення та закріплення дружніх відносин між двома братськими країнами.

Водночас Координатор проекту Марек Ковальскі наголосив на позитивних результатах польсько-української співпраці:

“В рамках Проекту відібрані і підготовані 36 професійних вогнеборців-добровольців, а також створено на територіях трьох об’єднаних територіальних громад Рівненщини цілком дієві та боєздатні добровільні пожежні команди волонтерів”.

В свою чергу, заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір висловив присутнім польським гостям та рятувальникам ДСНС вдячність за впевнені та ефективні кроки в питанні забезпечення безпеки мешканців Рівненщини.

По завершенню, у супроводі головного рятувальника області Сергія Крука, присутні оглянули нове обладнання.

Більше про подію тут

Читайте також