Помер заслужений журналіст, який організовував державне телемовлення на Рівненщині

У журналістській спільноті Рівненщини - трагічна втрата. Пішов з диття заслужений журналіст України Андрій Ситай. Йому було 77 років.

Про смерть батька повідомив син Святослав Ситай:



Андрій Григорович Ситай народився у селі Велике Вербче Сарненського  району 1948 року. Ще зі школи почав писати у районну газету, яка залюбки друкувала дописи талановитого  сільського кореспондента. Тож цілком закономірно далі шлях юнака проліг на факультет журналістики Львівського державного університету імені  Івана Франка. У 1973 році випускник Андрій Ситай почав працювати на Рівненському обласному радіо, якому присвятив все своє творче життя і де пройшов шлях від кореспондента до генерального директора Рівненської обласної телерадіокомпанії.

У мережі друг покійного Євген В'юн розповів, що Андрій Григорович був умілим керівником і талановитим організатором. Окрім щоденних творчих і господарських справ йому довелося взяти на себе нелегку ношу - організувати державне телевізійне мовлення в області.

"Завдання було виконане на відмінно. На початку 2005 року в області з’явився потужний і професійний телеканал, який мав велику аудиторію. У 2004 році заслужений журналіст України Андрій Ситай перейшов на роботу у Національну радіокомпанію на посаду завідуючого кореспондентським бюро Західного регіону  і через  кілька років вийшов на пенсію", - зазначає Євген В'юн.