Помста, бо не захотіли відсвяткувати Великдень: на Рівненщині ледь не спалили поліцейську станцію і авто (ФОТО)

Учора, 21 квітня, в Старому Селі на Рокитнівщині невідомий намагався підпалити поліцейську автівку. Про це ми інформували тут: На Рівненщині намагались спалити поліцейську автівку (ВІДЕО)

Згодом у поліції повідомили деталі. Зокрема, місцевий житель приїхав до поліції на авто «Opel Frontera» на іноземній реєстрації. Чоловік запропонував поліцейським відсвяткувати із ним Великдень. Йому відмовили і він поїхав. Через хвилин 20 – повернувся.

У поліції зазначають, що за зовнішніми ознаками чоловік був нетверезий – почав лаятись і погрожував правоохоронцям фізичною розправою. Крім того, під час розмови по телефону він повідомив, що його затримали і «в’яжуть».

За кілька хвилин до станції поліції приїхали іще троє молодиків, які почали штовхати двох працівників поліції, зривати із них захисні маски, провокуючи бійку.

В цей час місцевий житель, який першопочатково спровокував інцидент, облив спочатку бензином із пластикової пляшки службовий автомобіль, а потім — меблі у приміщенні поліцейської станції, куди він встиг забігти. 

Вже на вулиці зловмисник знову кинув ємність із залишками пального на авто та підпалив його. Аби уникнути знищення майна, поліцейський зумів відкинути ногою пляшку, в результаті чого отримав опіки шкіри ноги. Зловмисники із місця події втекли.

Загоряння службового транспортного засобу, внаслідок чого пошкоджено дах службового авто і частково капот поліцейські загасили самотужки. 

Слідчим Рокитнівського відділення поліції за фактом умисного пошкодження майна працівника правоохоронного органу, вчинені шляхом підпалу, розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 347 Кримінального кодексу України. Потерпілому працівникові поліції надали необхідну медичну допомогу. 

Вирішується питання щодо правової кваліфікації інших вчинених протиправних дій. Місцезнаходження осіб, причетних до кримінального правопорушення, розшукують поліцейські.

 

Читайте також