Понад 1 тисяча бібліотек України отримали в подарунок 5 тисяч книг, що видані завдяки Фонду Дениса Парамонова 

В рамках акції «100 книг для 100 бібліотек України» вже понад тисячу книгозбірень країни отримали чудові видання про Григорія Сковороду та Григорія Квітку-Основ’яненка. Цю акцію проводить Благодійний фонд, засновником якого є меценат Денис Парамонов 

Сьогодні бібліотеки у різних куточках України вкрай потребують поповнення бібліотечного фонду. Особливо це стосується книгозбірень у Донецькій, Запорізькій, Харківській, Сумській та Чернігівській областях, адже саме в цих регіонах багато бібліотек постраждали після 24 лютого 2022 року. Подекуди книгозбірні зруйновані повністю, але почали працювати в інших приміщеннях, а в деяких випадках втрачено велику частину бібліотечного фонду. Окрім цього, в інших регіонах країни бібліотеки також потребують поповнення, адже це відбувається вкрай повільно останніми роками. Тому складається ситуація, що місцевими жителям часто-густо взагалі немає що запропонувати для читання з нових видань.  

Саме тому Фонд Дениса Парамонова започаткував акцію «100 книг для 100 бібліотек України». Тож на прохання керівництва бібліотек, яке звертається до Фонду, їм надсилаються різноманітні книги, що видані саме за прямої ініціативи Фонду Дениса Парамонова. Йдеться насамперед про книги «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна», в якій розповідається про те, як видатний український філософ Григорій Савич Сковорода проживав на території Слобожанщини. До речі, філософ дуже полюбляв Харків до якого вперше потрапив у 1759 році. Книга про Григорія Сковороду завдяки Фонду Дениса Парамонова була видана одразу трьома мовами — українською, польською та англійською. І якщо на початку акції «100 книг для 100 бібліотек України» вітчизняні читальні просили у подарунок виключно українську версію видання, то згодом почали надходити прохання і про передачу польської та англійської версій. 

Ще одним виданням, що користується попитом в українських бібліотеках, стало «Григорій Квітка-Основ’яненко: від Основи до Харкова». У цій книзі усі прихильники таланту відомого драматурга можуть дізнатися багато цікавих фактів про його життя. Ця книга була видана за ініціативи Фонду Дениса Парамонова і на сьогодні є в українській версії. А ще Фонд посприяв у видавництві дитячих розмальовок «Фортеці Слобідської України», за допомогою яких дітлахи можуть побачити, як виглядали старовинні фортеці на Слобожанщині. 

Усі вищезазначені видання великими партіями вже передані до бібліотек країни, а саме понад тисячу книгозбірень отримали вже понад 5 тисяч примірників цих видань завдяки Благодійному фонду, засновником якого є меценат Денис Парамонов.