Понад 100 тис гривень "віддали" жителі Рівненщини у руки шахраїв

На Рівненщині продовжують діяти шахраї, котрі різними методами намагаються заволодіти коштами мешканців області.

Про це повідомляють у ГУНП Рівненщини.

Так, 27 грудня, поліцейські територіальних підрозділів зареєстрували 14 кримінальних проваджень за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману.

Зокрема до поліції звернулася 31-річна жителька селища Клевань, що у пошуку підробітку в інтернеті на переглядах відео вона не лише не заробила, але і втратила власні кошти.

При реєстрації в онлайн-компанії сплатила внесок у розмірі три тисячі гривень за отримання «VIP-3» пакету, утім, аби заробляти в день значно більше — придбала іще один пакет «VIP-5» за понад 9 тисяч гривень. 

За допомогою до поліції звернулася 24-річна жителька села Воронки, що їй надійшло повідомлення про отримання соціальної допомоги - «Вам нараховано 13 800 гривень, отримати за посиланням». В подальшому вона перейшла на сайт та ввела дані банківської карти. Втім, замість нарахування відбулося списання коштів у сумі 16 789 гривень.

А до відділу поліції Рівного надійшли матеріали по факту звернення жителя села Колоденка. Купуючи взуття чоловік переказав 9400 гривень невідомому продавцю, однак товар йому так і не відправили, а гроші не повернули.

За усіма фактами поліцейські територіальних підрозділів проводять досудове розслідування за частиною 1 статті 190 КК України.

Правоохоронці укотре закликають мешканців області не повідомляти невідомим особам коди від банківських карт, паролі, CVV-коди та іншу персональну інформацію. Також будьте обачними, купуючи в інтернеті — здійснюйте проплату лише перевіреним продавцям.

У випадку виявлення шахраїв негайно телефонуйте до поліції на спецлінію «102».

Читайте також