Понад 30 тисяч гривень і телефон: у Рівному вчергове ошукали пенсіонера

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Ще один пенсіонер із Рівного потрапив «на гачок» до аферистів. За останні декілька днів це вже четвертий випадок за останні дні. Про інші портал «Рівне Медіа» повідомляв тут: За перевіреною схемою: шахраї виманили кошти у двох пенсіонерів на Рівненщині та Зять збив людину: у Рівному знову ошукали пенсіонерку

Аналогічний випадок стався 28 січня, повідомляють у поліції – ошукали 72-річного чоловіка. Спочатку до нього зателефонували на стаціонарний телефон та повідомили, що його син збив людину. Опісля – по мобільному телефону повідомили, що уникнути відповідальності він за може за 50 тисяч гривень. Пенсіонер не маючи таких коштів зазначив, що може надати лише 20 тисяч.

Вже через декілька хвилин за порозі його будинку стояв чоловік, якому рівнянин віддав вказані кошти, а також банківську картку, з якої потім аферисти зняли 13 тисяч гривень.

На гачок афериста вчора, 28 січня, потрапив 72-річний рівнянин. За порятунок сина від поліції він віддав зловмисникам 20 тисяч гривень, банківську картку із 13 тисячами гривень на рахунку та мобільний телефон. Однак, і на цьому не закінчилось – зловмисник забрав у старенького ще й телефон, запевнивши, що його прослуховують.

72-річний дідусь через деякий час зміг таки зв’язатись із сином і впевнився, що із ним усе гаразд і жодної ДТП не сталось.

Варто зазначити, що в цей час у квартирі також перебувала знайома, яка могла зателефонувати зі свого мобільного до нібито винуватця ДТП і викрити шахраїв. Однак, аргументи зловмисника, на жаль, виявилися  переконливішими.

Правоохоронці наголошують громадянам не реагувати на подібні дзвінки: перервіть розмову та особисто зателефонуйте до рідних, які нібито потрапили у біду.
 

 

Читайте також