Понад 400 евакуйованих громадян отримали гуманітарні набори на Рівненщині

415 осіб внутрішньо переміщених осіб,які нещодавно евакуювалися на Рівненщину, отримали допомогу від Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Повідомляють у ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області.

Днями відбулася зустріч із представниками організації за результатами їхнього робочого візиту в Рівненську область. Упродовж тижня команда МОМ разом із представниками ГО Центр Інтеграції працювали у громадах області, де роздавали набори гуманітарної допомоги.

«Допомога організації була направлена саме на новоприбулі сім'ї, які нещадовно евакуювалися на Рівненщину. Цьогоріч до нас прибуло 13 евакуаційних потягів з Донеччини. Область всього прийняла 910 людей, серед них більшість - це маломобільні категорії населення: люди старшого віку, особи з інвалідністю, сім'ї з дітками. Зараз для нас пріоритетна задача допомогти цим людям адаптуватися. Ми продовжуємо збирати потреби та оперативно на них реагувати - робимо це у співпраці з організаціями громадянського суспільства. Дякую представникам МОМ за надану допомогу», - прокоментувала начальниця ГУ Національної соціальної сервісної служби Юлія Шигорева.

У набори гуманітарної допомоги входили матраци, ковдри, кухонне приладдя, термоси, відра, ліхтарики, які заряджаються від сонячного світла тощо. Допомогою охопили 223 сім'ї.

Читайте також