Понад 87 мільйонів гривень повернуто з бюджету платникам ПДВ Рівненщини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у області в січні 2020 року бізнес Рівненщини задекларував 57,4 млн. грн. бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Порівняно з  січнем минулого року сума заявленого до відшкодування на розрахунковий рахунок податку на додану вартість зменшилась на  29,8 млн. гривень.

Завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично. Тож платники Рівненщини вже отримали з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 87,5 млн. грн. ПДВ, що на 19 млн.грн. більше ніж у січні минулого року.

Крім цього, з початку року фахівці фіскальної служби області упередили 1,3 млн. грн. неправомірно задекларованого до відшкодування податку на додану вартість.

До речі, платники податків мають можливість в онлайн - режимі відстежити та перевірити етап, на якому перебуває їх платіж, за допомогою електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет платника». Переглянути реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування можна на офіційному порталі ДПС України в Електронному кабінеті платника за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cabinet/faces/public/reestr.jspx

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також