Понад десять сіл у Рівненському районі - на карантині через сказ

У селі на Рівненщині в кінці січня виявили сказ - хвора лисиця покусала пса.

Про це інформують у Держспоживслужбі.

Зокрема, у селі Дермань Перша від 31 січня цього року введені карантинні обмеження, а також, визначено наступні межі загрозливої зони: 

  • Мізоцької селищної ради: смт. Мізоч, села Дермань Друга, Борщівка Перша, Борщівка Друга, Буща, Мости, Святе, Будераж, Суйми, Білашів, Клопіт; 
  • Здовбицької сільської ради: села Гільча Перша, Гільча Друга, Кунин, Залісся, Йосипівка.

Вранці, 7 січня, житель с. Дермань Перша почув гавкіт собаки та виглянув з будинку. В той час на його собаку нападав лис, що зайшов на територію подвір’я, яке було не огороджене. Чоловік відігнав лиса, проте той встиг нанести покус собаці. Про подію повідомили лікаря ветеринарної медицини, який рекомендував ізолювати тварину, унеможливити її контакт з іншими тваринами та людьми та спостерігати за її станом. Собака, віком 3 місяці, від сказу щеплена не була. 

Зі слів власника собака почувалася добре. 27 січня він помітив, що у тварини погіршився апетит. 30 січня собака загинула, про що власник повідомив спеціаліста ветеринарної медицини. Цього ж дня було відібрано патматеріал та направлено до Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ.

Вірусологічним  дослідження патологічного матеріалу встановлено захворювання на сказ собаки.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів та диких тварин.

Читайте також