Популяризація спорту: у Рівному створили Шкільну баскетбольну лігу

У Рівному створюють Шкільну баскетбольну Лігу «Разом». Такий крок дозволить залучати дітей міських навчальних закладів до спортивних занять із елементами баскетболу. Це пілотний проєкт і участь у ньому братимуть учні п’ятих класів.

Ініціював впровадження такої Ліги президент баскетбольного клубу «Рівне» Сергій Ліщук.  Сьогодні між ним і громадською організацією «Рівне Разом», в особі її Почесного Президента Віктора Шакирзяна, було підписано Меморандум про співпрацю. 

Детально про умови Шкільної баскетбольної Ліги розповів Сергій Ліщук:

«Ми запускаємо Шкільну баскетбольну Лігу «Разом». Ми розуміємо, що потрібно повертатись до дітей, тому що діти це наше майбутнє, їм потрібна наша підтримка. Виникла така ідея – зробити шкільну баскетбольну лігу. Це пілотний проект. Будуть залучати учнів п’ятих класів. Ця ліга буде складатись із трьох етапів. Перший етап – це внутрішньошкільні змагання, де буде визначатись збірна школи. На другому етапі кращих 12 шкіл потрапляють у групи за територіальної приналежністю. Щоб було зручно і батькам, і дітям, - каже Сергій Ліщук. - Сьогодні ми підписали меморандум про співпрацю з громадською організацією «Рівне Разом». Приємно, що вони відгукнулись, допомагають, сприяють розвитку спорту». 

Фінальні змагання між шкільними командами відбуватимуться перед матчами суперліги за участю БК «Рівне». Усе це для того, аби дітям було цікаво, вони відчули атмосферу великого спортивного залу із глядачами. 

«Баскетбольний клуб «Рівне» популяризує наше місто. Вони запропонували дуже цікаву ініціативу – зацікавлювати дітей займатись баскетболом. Ми будемо їм у цьому сприяти. Займаючись спортом, наші діти будуть менше сидіти у гаджетах. Що важливо – ми будемо зі школи вирощувати і готувати спортсменів рівненським командам. Громадська організація «Рівне Разом» підтримувала і буде підтримувати спорт», - зазначив очільник ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Гравці кожної команди матимуть власну форму та м’ячі для тренувань. У фіналі діти та вчителі чотирьох команд отримають подарунки від ГО «Рівне Разом» і БК «Рівне».

Варто відзначити, що п’ятикласники гратимуть не у професійний баскетбол – це будуть ігри з елементами баскетболу. Цьогорічна Шкільна баскетбольна Ліга відбуватиметься вперше. На наступні роки кількість вікових категорій і команд-учасників планують розширити. Лишилось дочекатись закінчення канікул та послабшення карантинних обмежень.

Читайте також