Порушення - є: екологічна інспекція перевірила сміттєзвалище неподалік Рівного

Державною екологічною інспекцією Поліського округу після проведення позапланової перевірки Обарівської сільської ради Рівненської області, виявлено порушення природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами.

За відсутності балансоутримувача місця видалення твердих побутових відходів та спеціалізованого підприємства, збиранням та вивозом побутових відходів у даному населеному пункті займається Обарівська сільська рада. На території сільської ради є одне місце видалення відходів, що знаходиться за межами населеного пункту, поблизу с. Ставки, дане сміттєзвалище експлуатується з 2011 року.


На момент перевірки на сміттєзвалищі виявлено порушення вимог екологічної безпеки, зокрема порушено вимоги ст. ст 32, 33 Закону України «Про відходи», ст. ст. 125, 126 Земельного Кодексу України та ст. 55 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Тобто дане сміттєзвалище експлуатується з порушенням екологічних та санітарно – епідеміологічних норм. Інспекцією Поліського округу відповідальних осіб Обарівської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф на загальну суму 1700 гривень, також видано припис для усунення виявлених порушень

Читайте також