Посадовця податкової з Рівненщини затримали на хабарі (ФОТО)

Сьогодні, у суботу, 30 травня, на Рівненщині у Дубровицькому районі на хабарі затримали головного державного ревізора-інспектора одного з управлінь Головного управління державної податкової служби у Рівненській області. Про це повідомили у прокуратурі Рівненщини.

Відомо, що податківець вимагав від підприємця платити йому щомісяця по 150 доларів США за те, що не проводитиме щодо нього перевірки у сфері обігу підакцизних товарів та не втручатиметься надалі у його підприємницьку діяльність.

Посадовця затримали правоохоронці одразу після того, як він отримав обумовлену суму хабаря за 4 місяці, а саме 400 доларів США та 5 400 гривень. Під час обшуків слідчі знайшли в автомобілі податківця, окрім вищезгаданої суми, також готівкові кошти в розмірі 1 870 доларів США та 1 500 грн. Також обшук провели і на його робочому місці.

За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди з використанням службового становища відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 368 КК України. Посадовця вже затримали. Наразі вирішують питання щодо  повідомлення йому про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення.

Тепер вину чоловіка будуть доводити у суді прокурори. За скоєне, згідно з санкцією статті, посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 5  до 10 років з конфіскацією майна і з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також