Посадовця рибного господарства з Рівненщини судитимуть за корупцію

Слідчими прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою головного державного інспектора відділу Управління  державного агентства рибного господарства у Рівненській області, який вчинив корупційний злочин, передбачений ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

На підставі зібраних доказів встановлено, що працівник державного органу контролю вимагав та одержав 3 тис грн за невжиття заходів щодо притягнення жителя області до відповідальності за незаконний вилов риби у водоймах області.

Працівники прокуратури Рівненської області та Управління Служби безпеки України в Рівненській області затримали посадовця у серпні 2018 року безпосередньо під час одержання другої частини неправомірної вигоди. 

Стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту і його відсторонено від посади.
Нині обвинувальний акт щодо  особи скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: вказаний злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також